Brevetten binnen? Een droom staat op het punt werkelijkheid te worden!

Je hebt je vliegbrevet binnen, dus wat jou betreft kun je direct beginnen als First of Second Officer voor een luchtvaartmaatschappij.

De markt is echter lastiger dan ooit… Dus als je een kans krijgt (of wilt krijgen) dan moet je je heel erg goed voorbereiden. Wij helpen je om met meer zelfvertrouwen een baan vinden!

Selectietraining Luchtvaartmaatschappij
De sollicitatieprocedures van luchtvaartmaatschappijen zijn bijzonder pittig. Je moet niet alleen laten zien dat je ook daadwerkelijk kunt vliegen, je moet ook laten zien dat je de juiste persoon bent. Juist die eerste baan is cruciaal, je wilt je vlieguren zo snel mogelijk opbouwen! Als je dus een uitnodiging krijgt voor een selectie moet je deze kans uiteraard optimaal benutten.

Dat is te trainen!

Ultimate pakket: Individueel

Wil jij je optimaal voorbereiden op je selectie? Kies dan voor ons Ultimate pakket! In dit pakket krijg je een persoonlijke coach en daar heb je op meerdere momenten tijdens je selectie contact mee. Trainingsmomenten worden aangevuld met extra contactmomenten op sleutelmomenten tijdens het selectieproces. Deze momenten worden aangepast aan de fases die voor jouw selectie gelden.

Kies voor onze optimale voorbereiding: 

 • Persoonlijke training
 • Training aangevuld met coachingssessies
 • Bij elke selectie stap een contactmoment
 • Kosten: nu vanaf € 650,- of 2 keer € 395,- (geen BTW verschuldigd)

Groepstrainingen

In onze eendaagse selectietraining komen de verschillende fases van het selectieproces aan bod: cognitieve testen, het psychologisch onderzoek, het assessment en het sollicitatiegesprek (interview). Bij het oefenen van het gesprek maken we gebruik van de camera.

 • Op locatie
 • Training met andere piloten
 • Maximale groepsgrootte 6 personen
 • Kosten: € 425,- (geen BTW verschuldigd)

Individuele training - onderdeel

Het kan ook zijn dat je een specifieke trainingswens hebt, misschien wil je graag alleen het aannamegesprek trainen? Of wil je een specifiek ander onderdeel trainen, bijvoorbeeld de groepsopdrachten? Ook dat is allemaal mogelijk!

 • Flexibele data
 • Op locatie of online
 • Onderdelen zelf te kiezen
 • Kosten: € 395,- tot € 650,- (afhankelijk van keuzes, geen BTW verschuldigd).

Coaching

We bieden diverse mogelijkheden voor coachingstrajecten. Dit doen we altijd op maat en toegesneden op jouw wensen. Het kan bijvoorbeeld heel helpend zijn om eens met iemand te sparren over nieuwe stappen in je carrière. Duur en kosten afhankelijk van traject.

 

Refresher training

Heb je minder dan een jaar geleden een training bij ons gevolgd? Heb je nu een uitnodiging voor een selectie en vind je het fijn om het selectiegesprek nog eens oefenen? Dan hebben we speciaal voor jou een refresher training. Jij bereidt het gesprek voor en wij gaan het samen oefenen. We gebruiken de camera zodat we de laatste puntjes op de i zetten. Zo ben jij helemaal klaar voor deze kans!

 • Persoonlijke training
 • Online of op locatie
 • Flexibele data, vaak nog last minute in te plannen
 • Kosten: € 195,- (geen BTW verschuldigd)

Waarom de training volgen bij pilotentraining?

Pilotentraining is de oudste aanbieder van sollicitatietrainingen speciaal voor piloten in Nederland. Wij gebruiken deze jarenlange ervaring om jou de beste training te geven. We staan voor een persoonlijke aanpak met voor iedereen een training aangepast op zijn of haar eigen leerpunten in een prettige en positieve sfeer. Bij ons hoef je geen BTW te betalen. Benieuwd naar de trainers? Klik hier!

Kijk hier voor praktische informatie en tarieven voor de trainingen. Neem voor overige vragen gerust contact met ons op!

Kijk hier om je in te schrijven!

Unieke garantieregeling

Wij hebben vertrouwen in onze trainingen. Dat betekent dat wij er vanuit gaan dat je na het volgen van onze training een (veel) grotere kans hebt om aangenomen te worden. Als dat om wat voor reden dan ook niet succesvol is, dan bieden we jou een kort gratis coachingsgesprek aan waarin we samen analyseren wat er gebeurd is. Samen maken we vervolgens een plan hoe je hier het beste mee verder kunt gaan.