Tijd voor een nieuwe stap? Terug naar Europa? Of juist weer op zoek naar een vliegende baan na Covid?

Ook als ervaren piloot moet je weer de hele selectie door. En dat is altijd best weer even een opgave. Want hoe zit het ook alweer allemaal?

Wij weten hoe het is om weer te moeten solliciteren

Vaak hangt er nu veel meer vanaf. Je hebt misschien een gezin, een andere thuissituatie. Het is minder vrijblijvend dan aan het begin van je carrière. Allemaal zaken die de druk opvoeren. Door samen met onze ervaren coaches voor te bereiden ga je met veel zelfvertrouwen een selectie in. Of het nu gaat om assessment, gesprek of psychologische testen, wij kunnen je daar bij helpen.

We bieden onze trainingen ook via Zoom aan en we zijn zeer flexibel in onze tijden. Dat betekent dat je waar ook ter wereld de training kunt volgen. De training is ook in het Engels te volgen zodat we je goed kunnen voorbereiden op een selectie bij een buitenlandse maatschappij.

Ultimate pakket: Individueel

Wil jij je optimaal voorbereiden op je selectie? Kies dan voor ons Ultimate pakket! In dit pakket krijg je een persoonlijke coach en daar heb je op meerdere momenten tijdens je selectie contact mee. Trainingsmomenten worden aangevuld met extra contactmomenten op sleutelmomenten tijdens het selectieproces. Deze momenten worden aangepast aan de fases die voor jouw selectie gelden.

Kies voor onze optimale voorbereiding: 

 • Persoonlijke training
 • Training aangevuld met coachingssessies
 • Bij elke selectie stap een contactmoment
 • Kosten: nu vanaf € 650,- of 2 keer € 395,- (geen BTW verschuldigd)

Groepstrainingen

In onze eendaagse selectietraining komen de verschillende fases van het selectieproces aan bod: cognitieve testen, het psychologisch onderzoek, het assessment en het sollicitatiegesprek (interview). Bij het oefenen van het gesprek maken we gebruik van de camera.

 • Op locatie
 • Training met andere piloten
 • Maximale groepsgrootte 6 personen
 • Kosten: € 425,- (geen BTW verschuldigd)

Individuele training - onderdeel

Het kan ook zijn dat je een specifieke trainingswens hebt, misschien wil je graag alleen het aannamegesprek trainen? Of wil je een specifiek ander onderdeel trainen, bijvoorbeeld de groepsopdrachten? Wellicht heb je eerder een training bij ons gevolgd en wil je graag een refresher training voor een nieuwe selectie? Ook dat is allemaal mogelijk!

 • Flexibele data
 • Op locatie of online
 • Onderdelen zelf te kiezen
 • Kosten: € 395,- tot € 650,- afhankelijk van keuzes (geen BTW verschuldigd).

Coaching

We bieden diverse mogelijkheden voor coachingstrajecten. Dit doen we altijd op maat en toegesneden op jouw wensen. Het kan bijvoorbeeld heel helpend zijn om eens met iemand te sparren over nieuwe stappen in je carrière. Duur en kosten afhankelijk van traject.

Refresher training

Heb je minder dan een jaar geleden een training bij ons gevolgd? Heb je nu een uitnodiging voor een selectie en vind je het fijn om het selectiegesprek nog eens oefenen? Dan hebben we speciaal voor jou een refresher training. Jij bereidt het gesprek voor en wij gaan het samen oefenen. We gebruiken de camera zodat we de laatste puntjes op de i zetten. Zo ben jij helemaal klaar voor deze kans!

 • Persoonlijke training
 • Online of op locatie
 • Flexibele data, vaak nog last minute in te plannen
 • Kosten: € 195,- (geen BTW verschuldigd)

Waarom de training volgen bij pilotentraining?

Pilotentraining is de oudste aanbieder van sollicitatietrainingen speciaal voor piloten in Nederland. Wij gebruiken deze jarenlange ervaring om jou de beste training te geven. We staan voor een persoonlijke aanpak met voor iedereen een training aangepast op zijn of haar eigen leerpunten in een prettige en positieve sfeer. Bij ons hoef je geen BTW te betalen. Benieuwd naar de trainers? Klik hier!

Kijk hier voor praktische informatie en tarieven voor de trainingen. Neem voor overige vragen gerust contact met ons op!

Kijk hier om je in te schrijven!

Unieke garantieregeling

Wij hebben vertrouwen in onze trainingen. Dat betekent dat wij er vanuit gaan dat je na het volgen van onze training een (veel) grotere kans hebt om aangenomen te worden. Als dat om wat voor reden dan ook niet succesvol is, dan bieden we jou een gratis kort coachingsgesprek aan waarin we samen analyseren wat er gebeurd is. Samen maken we vervolgens een plan hoe je hier het beste mee verder kunt gaan.